Wednesday, February 3, 2010

PRO-MAHASISWA TERTEKAN, ASPIRASI SEMAKIN MENDAPAT SOKONGAN..

merujuk artikel (baca sini) http://promahasiswauthm.blogspot.com/2010/02/aspirasi-tertekan-sokongan-pro.html

3hb Feb,Parit Raja - Kempen dari pelbagai pihak yg bertanding semakin rancak. Rapat umum, konvoi, ziarah bilik ke bilik giat dijalankan oleh wakil calon yg bertanding. Suasana kampus juga dipenuhi dengan perang poster, bena dan flayes dari calon-calon yang bertanding. Namun disaat genting ini, pelbagai kemungkinan boleh berlaku sekiranya calon-calon yang bertanding leka kerana serangan disaat akhirnya mampu mengubah undi mahasiswa.

Tinjauan terkini di sekitar kampus memberi masej yang jelas bahawa calon-calon mahasiswa semakin diterima oleh warga kampus. Bukan sahaja diterima oleh mahasiswa, malahan pegawai staff dan pensyarah universiti turun tertarik dengan kempen dan manisfesto dari calon mahasiswa."Harap ada perubahan dalam MPP kali ini. Pilihlah calon yang terbaik", ujar seorang pegawai yang ditemui.

Uncle : Macam ni pun boleh ke? artikel bodoh2kan mahasiswa..... uncle pun boleh tipu...

Tinjauan terkini di sekitar kampus memberi mesej ang jelas bahawa calon-calon aspirasi semakin diterima oleh warga kampus. Bukan sahaja diterima oleh mahasiswa, malahan pegawai staff dan pensyarah universiti turun tertarik dengan kempen dan manisfesto dari calon aspirasi."Harap ada perubahan dalam MPP kali ini. Pilihlah calon yang terbaik", ujar seorang pegawai yang ditemui.

Nak tambah garam... uncle sindir sikit toksah lah wat perangai merapu orang tu kata itu, org kata ini sokong Pro-mahasiswa....

Presiden Amerika semasa dihubungi, Barrack Obama memberi ikrar untuk menyokong Gagasan Aspirasi menakluki UTHM. Tidak cukup dengan itu seorang pegawai Kedutaan Palestin turut menyatakan sokongan terhadap aspirasi. Nampaknya kedua proksi dunia Islam & Barat menyokong Aspirasi kali ini. " Harap mahasiswa menetapkan matlamat Aspirasi demi Negara dan Universiti tercinta", ujar seorang penduduk kampung Parit Raja.

Rasa-rasa uncle senang ja nak tulis syok sendiri cam ataskan? Dah la Pro-M toksah mengarut camtu... cam budak-budak!!!!

kesian......

No comments:

Post a Comment